NUMERO 1/2014

1/2014

27.2.2014
Monet kuluttajaongelmat ja -ilmiöt leviävät nykyään entistä nopeammin maasta toiseen erityisesti internetin kautta. Siksi kansainvälisen valvontayhteistyön muotoja on tarpeen tehostaa.
27.2.2014
Laihdutusvalmisteita vain postikulujen hinnalla sosiaalisessa mediassa markkinoinut tanskalaisyritys aiheutti ongelmia kuluttajille Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Näiden kolmen maan kuluttaja-asiamiehet tekivät täytäntöönpanopyynnön Tanskan kuluttaja-asiamiehelle, joka otti yhteyttä yritykseen. Yritys on vahvistanut Tanskan kuluttaja-asiamiehelle korjaavansa markkinointiaan vaaditulla tavalla.
27.2.2014
Jos sähkölasku jää maksamatta, kuluttajaa huomautetaan maksun laiminlyönnistä ja ilmoitetaan, että sähköt tullaan katkaisemaan tietyn päivän jälkeen, jollei saatavaa suoriteta. Sähköyhtiöllä on oikeus periä näin tapahtuvasta sähkönkatkaisusta hinnastonsa mukainen maksu. Sähköyhtiö koetti kuitenkin periä maksua niin sanotun perintäkäynti-ilmoituksen yhteydessä myös tilanteessa, jossa sähkönkatkaisu jäi tekemättä kuluttajasta riippumattomasta syystä. Sähköyhtiö korjasi menettelyään ja...
27.2.2014
Pikaluottoyhtiö ei kertonut mainoksissaan kaikkia kuluttajansuojalain edellyttämiä tietoja riittävän selvästi ja helposti havaittavalla tavalla tai niitä ei mainittu lainkaan. Koska yhtiö ei kuluttaja-asiamiehen vaatimuksista huolimatta korjannut lainvastaista markkinointiaan, määräsi kuluttaja-asiamies yhtiölle tammikuussa 2014 markkinointikiellon, jota on noudatettava 50 000 sakon uhalla.

Kaikki otsikot:

Tilaa uutiskirje
Kuluttaja-asioita tuomioistuimissa

Pysy ajan tasalla

Ajankohtaista kuluttajaoikeudesta on kuluttaja-asiamiehen verkkolehti / uutiskirje.

Ajankohtaiskatsaustamme seuraamalla pysyt ajan tasalla

  • kuluttaja-asiamiehen kannanotoista ja ratkaisuista
  • vireillä olevista lainsäädäntöhankkeista
  • kuluttajaoikeuden kansainvälisistä virtauksista

Vastaava päätoimittaja: kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen | Toimittajat: Milla Lahtinen, Laura Salmi, Outi Haunio-Rudanko| ISSN 1796-5497 | Postia toimitukselle