Asunnon myyminen

Myyjä vastaa ostajalle asunnosta annetuista tiedoista

Kuvituskuva

Asunnon myyminen itse sujuu, jos tietää perusasiat, käyttää aikaa ja näkee vaivaa. Jos olet epävarma myyntiosaamisesta, kannattaa palkata kiinteistönvälittäjä.

Kannattaa muistaa, että asunnon myyjä vastaa tiedoista, jotka voivat vaikuttaa ostajan ostopäätökseen. Kiinteistönvälittäjän käyttäminen ei poista myyjän vastuuta. Asunnosta annetuilla tiedoilla on merkitystä silloin, jos ostaja kaupan jälkeen ilmoittaa asunnon virheestä.
  

Osakehuoneistot

Kun myyt itse asuntoa asunto-osakeyhtiössä, et myy pelkästään asuntoa vaan myös osuuden asunto-osakeyhtiössä. Siksi myyntitilanteessa pitää hankkia viimeiset tiedot taloyhtiön taloudellisesta tilanteesta.
Lue lisää
 

Omakotitalo

Omakotitalon myymisessä on tärkeintä tietää, miten taloa huollettu, korjattu ja missä kunnossa se on. Myyjälle on laissa asetettu laaja tiedonantovelvollisuus itse rakennuksesta, tontista ja myös alueesta, jolla kiinteistö sijaitsee.
Lue lisää
 

Kiinteistönvälitys

Välittäjä vastaa siitä, että hän on tehnyt työnsä ammattitaitoisesti ja noudattaen lain vaatimuksia. Vastuu vääristä tiedoista tai asunnon virheistä ei siirry välittäjälle, vaikka välittäjän palveluja käyttäisikin.
Lue lisää

Tulosta
18.10.2011